jan
22

Stoeprandje in de sneeuw

Gisteravond hadden we bij ons op de roeiclub een kamprechtercursus. Kamprechters zijn de mensen die tijdens een roeiwedstrijd alles in goede banen lijden. Iemand zorg er voor dat alle boten goed liggen bij de start, een anders klokt de tijden, weer een ander zorgt dat er bij bruggen en andere obstakels gekeken wordt of alles wel veilig en volgens de regeltjes gaat en weer een ander staat bij de finish. Een heleboel verantwoordelijke taken dus. Vandaar ook een cursus, met over twee weken een examen.

Na een geslaagde avond weer met Ocho, mijn velomobiel, naar huis door de grote hoeveelheid sneeuw. Tjonge, dat gaat best zwaar zo over een met sneeuw bezaaide stoep. Dan maar uitstappen en een stukje lopen naar de hoek van de straat. Eenmaal terug in de fiets kom ik er na 15 meter achter dat ik een lekke rechterband heb. Eerder die avond heb ik bij het oprijden van de stop de bocht iets te krap genomen en ben ik met dat wiel behoorlijk tegen de stoeprand aangekomen. Zo'n 100 meter verderop was de roeiclub en aangezien de stoep behoorlijk besneeuwd was had ik niets in de gaten. Totdat ik dus terug naar huis moest.

jan
21

Ice-Bat-racen op natuurijs

Vorig jaar heb ik voor het eerst op een Ice-Bat gezeten/gelegen. En dat was best leuk! Had het ding toen nog een grote propellor achterop om jezelf aan te drijven. De huidige versie heeft een achterwiel met een Marathon Winter-achterband voorzien van spikes. Hierdoor heb je direct grip en kun je nog sneller. Deze keer zijn we heerlijk een stukje gaan fietsen op het Zuidlaardermeer. Eerst lekker warm met Ocho een uurtje fietsen naar de locatie en daarna de kou in met de Ice-Bat. Ik was mijn handschoenen vergeten (heb je in een velomobiel niet nodig), maar kon gelukkig die van David en Steve lenen. Wil je ook eens een Ice-Bat proberen? Geef je dan op en kom naar Groningen, Assen of Heerenveen. Hieronder nog twee filmpjes en de de afgelegde route van mijn eerste ritje. Het eerste filmpjes is van mijzelf en de tweede van David Hembrow.

jan
13

Euro Tour 2013 afgelast

Euro Tour 2013 (voorgestelde route 2012-02-19)Mensen die andere ligfietsblogs volgen of Ligfiets.net lezen wisten het al. De tour waar ik me vorig jaar voor aangemeld heb, de Euro Tour 2013, is afgelast. Dit heeft voornamelijk te maken het niet volledig compleet zijn van de routes door de diverse landen, het reserveren van campings, vervoer van spullen, financien en de 'algemene leiding' over het hele project. Verschillende beslissingen hadden eigenlijk al maanden geleden gemaakt moeten worden.

jan
8

Lek(ker)

Twee lekke banden nog geen 150 kilometer van elkaar. Dat kan geen toeval zijn. De laatste tijd had ik wat last van lekke linkerbanden en zo ook vandaag. Toen ik vanavond na het ergometeren (heerlijk!) weer naar huis ging liep de fiets als een zonnetje. Maar ongeveer halverwege de rit voelde ik dat hij niet meer zo scherp naar rechts stuurde en wat dwijlde. Even stoppen, knijpen en jawel hoor... zacht. De overige keren kon ik ook niets vinden, maar nu zag ik dat het lek weer op dezelfde plek zat. Geen toeval dus.

jan
3

Oliebollentocht 2012

Afgelopen zaterdag was de 17e editie van de Oliebollentocht, een tocht voor velomobielen. Het plan was om vrijdagavond naar de start in Zwolle te fietsen, daar te overnachten en zaterdag na de tocht weer naar huis. Maar zoals wel vaker het geval is liep dit plan toch iets anders.

nov
25

Ik noem hem Ocho

Bijna een jaar geleden had ik een nieuwe velomobiel besteld, een Velomobiel.nl QuestXS. Afgelopen week was het wachten voorbij en kon ik hem eindelijk ophalen.

Ocho (Velomobiel.nl QuestXS)

nov
16

Google Nexus 7 tablet

49 dagen. Zo lang moest ik wachten tot mijn bestelde Google Nexus 7 vorige week donderdag in mijn bezit was. En voor degene die niet weten wat dat is? Het is de nieuwste tablet van Google op basis van het Android besturingssysteem.

Google Nexus 7 (productfoto)

okt
22

Shoppen met 7 dames

Een heleboel weken geleden had ik met de dames van roeiploeg Dollies de 'deal' gemaakt. In ruil voor mijn stuurkunsten zouden een paar dames met mij mee gaan om te shoppen (houden mannen niet zo van, vrouwen blijkbaar wel). Afgelopen zaterdag was het dus zover. Maar ik had er niet op gerekend dat er zeven stuks mee zouden gaan. Twee of drie was nog wel te doen, maar zeven...!

sep
25

Keverrally

Afgelopen zaterdag zijn we naar Huis Singraven in Denekamp afgereisd voor een heuse Keverrally. Mijn middelste broer gaat komende vrijdag namelijk trouwen en aangezien hij helemaal gek is van VW Kevers leek ons dit een leuk idee voor een vrijgezellenfeest. Een leuke, maar ook lange dag die samen met de dames (die ook een vrijgezellenfeest hadden met de aanstaande bruid) afgesloten werd met een barbecue bij onze ouders.

sep
16

Feestboek was een succes!

Nooit gedacht dat het zoveel werk zou zijn om een feestje te organiseren. Spelletjes regelen, eten bestellen, zaal afhuren, laptop, beamer, profielstickers, consumptiebonnen, slingers, ballonnen, prijsjes voor de spelletjes, muziek, like-stickers, te veel om op te noemen. Uiteraard ook niet te vergeten, promotie maken voor het feest. En uiteraard loopt niet alles vlekkeloos. Zo heb ik de stickervellen ontvangen om de profielstickers op te printen en het papier gekocht voor de consumptiebonnen en het zelfgemaakte memoryspel, blijkt je printerinkt op te zijn.

Syndicate content