nov
22

De volgende dag zou ik helpen bij het ontbijt, dus dat betekende vroeg uit de veren. Ik had de wekker op 8:00 uur gezet, maar voor die tijd was ik al wakker. Ook mijn kamergenoot (lees: 'de chauffeur' Wink) was al wakker. Hij zou gaan douchen en ik besloot dat dat een goed idee was. De douche was heerlijk warm en omdat het een Zingpro weekend was, hebben we lekker gezongen onder de douche (klinkt altijd goed). Maar opeens wordt ons gezang onderbroken door gitaarmuziek. Het was Cathy die bezig was met het ochtend-wek-liedje. Wow... echt een fijne manier om wakker te worden (alhoewel we dat al waren). Na het douchen hebben we de tafels gedekt (borden, bekers, bestek, beleg en nog meer dingen, maar dan zonder een b). Lekker een eitje op brood, yoghurt met musli (en jam) of een broodje met muisjes... aan alles was gedacht (behalve het zout, dan).

De eerste workshop werd gegeven door Clementine Noordzij en ging oa. over de techniek van het zingen (ademsteun, houding etc.). We begonnen met een 'voorstelrondje' doordat iedereen een liedje moest zingen wat met zijn/haar naam te maken had. Clementine begon met: Oh my darling, Clementine. Ik had zo 1-2-3 geen (bestaand) liedje met mijn naam, dus verzon ik d'r zelf eentje op de melodie van het Wilhelmus. Het leuke is dat voor de meeste mensen wel een liedje is met zijn/haar naam. Denk bijvoorbeeld aan Els, Anne-marie, Suzanne, Jacob of Henk (later kwam ik nog wel op een nummer met mijn naam er in, maar dan is het al te laat... namelijk de BB-Band met Stille Willy). Andere oefeningen bestonden uit oa. een 'geluids kakofonie ' (lees: samen geluid maken en op elkaar reageren, aanpassen etc), liedje zingen (over een tovenaar die in een kluis woont) en een soort van yoga-achtige oefeningen waarbij je op de grond moest liggen en op je ademhaling moest letten (misschien een beetje 'zweverig', maar okay).

Aan het einde van de workshop was het de bedoeling dat je het 'waardebepaling achteraf' formulier invulde. Het idee voor de kosten van zo'n weekend was als volgt. Je betaalt een basisbedrag voor de overnachting, het eten etc. en daarbovenop komt een bedrag wat je zelf mag bepalen. Als je vind dat je aan een workshop veel gehad hebt, dan kun je bv. een hoger bedrag geven dan als je het helemaal niets vond. Een risicovolle ondernemen, maar halverwege het weekend kreeg ik al te horen dat het prima werkte!

Na al dat workshopgeweld van vanochtend was het tijd om lekker te gaan lunchen want vanmiddag was het al weer tijd voor tweede workshop van dit weekend. We kregen van José (dezelfde als van het inzingen) en Diederik Idema (op piano) les in muziekstijlen en hoe je daar goed me 'om kan gaan'. De blues, rock, pop, klassiek en reggae kwamen oa. voorbij. Hoe zit zo'n stijl in elkaar, wat voor structuur heeft het en waar zitten de wisselingen / secties. Ook werd er behandeld hoe je een nummer af kan kappen (iets wat soms in theatersportland een probleem kan zijn, denk ik zo). Dit kan bv. door aan het einde te vertragen om de pianist zo aan te geven dat we gaan stoppen. Halverwege hebben we het geleerde in de praktijk gebracht door korte scenes te spelen waarin een muziekstijl zit. Aan het einde hebben we zelfs een grote musical met z'n tienen gespeeld, een beetje een mix tussen Greece en Saturday Night Fever. Erg geslaagd, want we waren 2 rivaliserende bendes die niets van elkaar moesten hebben, maar toch werden er twee  van de bendes verliefd op elkaar (jaja... ik was weer het bokje Wink). Het eindigde dus in een mooie muzikale finale!

6 reacties

Mo the Cat!'s picture
Mo the Cat! (niet geverifieerd)
u was niet de enige zoetewittewijnzuiper

Yo Wilfred,

leuke blog! ik wacht nog met smart op de foto's Wink oja, en zoals mn onderwerp/titel zegt: ik dronk ook zoete witte wijn, ....dus het zou nog wel eens optie 2 kunnen zijn Wink haha!

rust lekker uit, voor zover dit lukt, en tot theatersports/zings! Smile

Greetz, Monique

Mathilde's picture
Mathilde (niet geverifieerd)
Dag Wilfred, Super leuk

Dag Wilfred,

Super leuk verhaal. Haalt mij weer helemaal terug naar het heerlijke weekend.

Groetjes Mathilde

XL-Network's picture
XL-Network
Graag gedaan!

Hey Mathilde,

Graag gedaan hoor... 't is wel eventjes werk om zo'n verhaaltje te typen (ik schat zo'n 1,5 uur). Maar het is de moeite wel waard. 'k Wacht alleen nog op wat foto's...

Wilfred

Jacob's picture
Jacob (niet geverifieerd)
gelukkig is er ook film

Ben al ff aan het grasduinen geweest in de film footage. Hehe dat was een leuke zondagmiddag. Zal kijken of ik op termijn wat kan gaan publicieren. Natuurlijk afgesloten van de buitenwereld Tongue

XL-Network's picture
XL-Network
Afgesloten???

Ik ben ook zeer benieuwd naar het filmmateriaal... Kijk, voor sommige dingen is misschien beter dat het niet naar buiten komt, maar voor sommige dingen is het juist wel weer leuk.

Als je 't klaar hebt, dan hoor ik het wel... can't wait!

Jacob's picture
Jacob (niet geverifieerd)
op verzoek

yup op verzoek zal ik het niet zonder pardon op het internet dumpen. Kunnen we later wel kijken of we selecties op het wilde weide web te dumpen Tongue