apr
7

Het eerste licht scheen door de tent en ik hoor zachtjes de stem van Anton. Hij was al wakker en van bed. Nu Jolanda en ik nog want met z'n drietjes zouden we terug fietsen. Tent uitgeruimd en de meeste spullen in de fiets gelegd. Toen naar binnen in de zaal gegaan, waar het haardvuur al weer aangemaakt is, om een broodje te eten. De waterzak bijgevuld, de laatste spulletjes in de fiets gestopt, GPS aan en gaan met die banaan. Om vijf voor negen waren we vertrokken. Anton had de route uitgezocht en dat was (op een paar keer verkeerd rijden) een mooie en makkelijke route. Niet van die hoge bulten of pal tegen de wind in (hij stond nu gunstig), maar lekker door het open veld met de wind in de rug en de zon op het gezicht.

Bij Smilde hebben we onze laatste pauze gehouden en hebben we gelijk Peter maar even gebeld om te vragen waar hij uithing. Hij zou wat later dan ons vertrekken en ons ergens tussen Harskamp en Assen achterop rijden. Maar toen ik hem aan de lijn had was hij al bijna thuis. Tja, dat krijg je als je niet veel later dan ons vertrekt, een kortere route hebt, minder pauzes neemt en lekker doorrijdt (gemiddelde snelheid was ongeveer net zoveel als ons). Ook geen probleem, betekent dat als wij in Assen aankomen hij al lekker fris en fruitig is en ons kan verzorgen met een kopje thee. Zo gezegd zo gedaan, want om even voor half zes waren we bij hem thuis waar we de beloofde kop thee hebben genuttigd. Na nog even kort de ruwe foto's en filmpjes van Peter te hebben bekeken zijn Anton en ik verder gefietst (Jolanda bleef daar slapen) richting huis. Tot de rotonde boven De Punt hebben we met een lekker gangetje van tussen de 28 en 30 km/u gefietst. Daarna ben ik via de gebruikelijke route naar huis gefietst. Het laatste stuk was wel redelijk tegen de wind in, maar aangezien ik er toch bijna was maakte dat niet meer uit. De spullen uit de fiets gepakt, fiets op slot gezet en naar binnen gegaan. Eerst even snel de foto's en filmpjes op de computer gezet, gegeten en daarna lekker douchen en slapen. Dat was weer een weekend vol ligfietsplezier. Toch maar even weer 400 km gefietst dit weekend, waarmee het totaal na exact 2 maanden met de Mango fietsen op iets meer dan 1900 km komt. Als dit zo doorzet is 10.000 km per jaar volgens mij goed mogelijk. We gaan het gewoon proberen.

2 reacties

marcel beekmans's picture
marcel beekmans (niet geverifieerd)
takje

beste Wilfred,
was het nou gelukt om een foto te maken van het "brandend" takje van theo?

groetjes Marcel ( leeft je tweewieler nog? )

XL-Network's picture
XL-Network
Ja hoor...

Het is gelukt met het maken van de foto's (kijk maar eens op de laatste pagina). En als het straks nog iets mooier weer wordt (15+ graden) dan komt de Fuego weer van stal. Maar eerst moet 'ie nog even langs de Ligfietsgarage Groningen (derailleur maakt lawaai).