jul
16

De fiets is verkocht.

Ga je nu alweer een fiets verkopen? Ja, maar dat heeft ook een goede reden. De Nazca Fuego Top-Sport Edition was mijn allereerste ligfiets die ik een kleine vier jaar geleden gekocht heb. Met deze fiets heb ik diverse avonturen beleefd. Zo hebben we samen onze eerste 218 kilometer lange monstertocht gemaakt, hebben het eerste paastreffen en herfsttreffen bezocht, zijn we een weekje met een zeilboot meegegaan, zijn we in twee dagen naar Duitsland gefietst (en weer terug a totaal 694 kilometer) en hebben we in 1 dag een rondje van 314 kilometer om het IJsselmeer gefietst. Vandaag staat er iets meer als 7.300 kilometer op de teller. En dat is best weinig. De laatste anderhalf jaar heeft de fiets grotendeels in de schuur gestaan. Alleen de laatste paar dagen, sinds ik Velox Incendia heb verkocht, fiets ik er weer wat meer op. Nu wordt hij dus wel even weer gebruikt, maar toch... ik ga hem verkopen. Begrijp me niet verkeerd, het is een hele fijne fiets, maar een velomobiel is gewoonweg zo makkelijk en comfortabel dat deze fiets gewoonweg te weinig aandacht krijgt. En dat is jammer. Daarom wou ik hem verkopen zodat zijn nieuwe baasje / bazin hem weer lekker mee kan nemen voor een ritje en ik ook iemand anders het genot van ligfietsen kan laten ervaren.

Nazca Fuego te koop (linkerkant)

De fiets ziet er prima uit al zijn er hier en daar wel hele kleine gebruikssporen (niet noemenswaardig eigenlijk). Alleen de standaard heeft redelijk wat te verduren gekregen omdat je met de SPD-pedalen telkens de laklaag verwijderd bij het bedienen ervan. Dit kan cosmetisch makkelijk verholpen worden met een zwarte stift (of een nieuwe standaard). Alle verdere specificaties zijn nog precies zoals de fiets gekocht is. Alleen de achterderailleur is vervangen door een MTB-model en zit de fietscomputer er niet meer op vanwege dat deze vervangen is door een Garmin Edge 500. De fietscomputer en de Busch & Müller IXON IQ koplamp worden niet meeverkocht, deze gebruik ik voor mijn andere fiets(en). De vraagprijs is € 1.700,- (nieuwprijs bijna € 2.600,-).

Mocht je interesse of vragen hebben, wil je bijvoorbeeld komen kijken of een proefrit maken? Schroom dan niet om een berichtje te sturen via het contactformulier.

Hieronder nog een aantal foto's en filmpjes waarin de fiets te zien is.

Nazca Fuego te koop (rechterkant)

Nazca Fuego te koop (achtervork)

Nazca Fuego te koop (stuur)

Nazca Fuego te koop (voorste ketting)


Ligfiets ritje naar De Hunze (Groningen)


Alternatieve oliebollentocht 2008


Paastreffen X (2009)

2 reacties

Johan Otter's picture
Johan Otter (niet geverifieerd)
Frame maat

Zelf heb ik ook een mooie nazca fuego.
Het duurt wel even voor je daar lekker op rijdt, waar dan zit het heerlijk.

Voor de potentiele kopers lijkt het mij belangrijk om te weten welke frame maat het heeft.

Succes met de verkoop, de laatste maanden is er geen tweedehands Fuego te koop geweest op marktplaats of ligfiets.net, dus goede kansen dat er kopers rondwaren op zoek naar een goede.

Johan Otter.

XL-Network's picture
XL-Network
Da's een goeie...

Hallo Johan,

Framemaat, da's inderdaad een goede. Volgens mij is het de M (ben zelf 1,75 meter). Ik heb de fiets nog niet op Marktplaats gezet (moet nog even gebeuren). Het is inderdaad een mooie fiets, maar (zoals bij elke (lig)fiets) moet je even wennen voordat je alles onder de knie hebt. Ik kan gewoon ontspannen met losse handen fietsen, maar dat heeft wel even geduurd...

Bedankt voor je reactie,
Wilfred