jul
6

Na de voorbereiding (met een nieuwe mijlpaal) en het dagje werken was het 16:00 uur en was ik vrij en stapte ik op de ligfiets om mezelf richting Groningen CS te begeven. Daar aangekomen heb ik eerst een kaartje Groningen-Assen gekocht en daarna een kaartje Assen-Tilburg Reeshof. Waarom de splitsing zul je denken? Nou, ik ging met Peter mee en die heeft een OV-studentenkaart en daar kan ik met 40% korting op meereizen. Na het kopen van de kaartjes heb ik nog wat drinken voor onderweg en een zakje met wortel-bolletjes gekocht en kon ik nog even een uurtje of zo op een bankje zitten. Nog even met iemand gebeld die wat spullen afgelopen woensdag had laten liggen. Of ik ze wel meegenomen had (ik zou het namelijk in Zwolle CS afgeven).

Een 20 a 30 minuten voordat de trein zou vertrekken kwam hij er al aan, dus kon ik in alle rust m'n ligfiets neerzetten en gaan wachten totdat de reis zou beginnen. Het was die dag (het hele weekend trouwens) behoorlijk warm en in de trein was dat niet anders. Ik ben dus ook half buiten de trein gaan wachten, totdat hij vertrok. Maar uiteindelijk om 17:44 uur vertrok hij dan toch... op naar Assen.

In Assen stapte Peter met z'n fonkelnieuwe witte Fuego (net zo'n ligfiets als die van mij) op. Onderweg hadden we genoeg tijd om over van alles en nog wat te praten. En wij ligfietsers onder elkaar praten vaak (maar niet uitsluitend) over 1 ding, ligfietsen natuurlijk. Aangezien ik laatst een Mango besteld had en hij ook een zelfde soort had, kon ik dus mooi uitvogelen wat voor soort opties en dergelijke nu goed/slecht/handig en zo waren. Ook zijn fiets werd (door mij) grondig bestudeerd... wit is toch een mooie kleur. En ja, hij heeft er zelfs een vlaggetje op. Al ware het wel dat 'ie in de sticker vorm is, maar hij zit er op.

Bij Zwolle stopte de trein ook en kon ik gelijk de vergeten spullen afgeven aan de vergeetachtige Jeanette (de vrouwelijke vorm van Jan). Ook kreeg ik de 3 geleende DVD's terug, waarvoor dank. In Utrecht zijn we overgestapt in de trein richting 's Hertogenbosch en daar zijn we weer overgestapt in de trein naar Tilburg Reeshof. Gelukkig waren we met z'n tweeën, dus konden we elkaar goed helpen met het tillen van de fietsen/tassen. Alleen wat het ook wel gelukt, maar met z'n tweeën is het toch makkelijker.

3 reacties

Pjotr320's picture
Pjotr320 (niet geverifieerd)
cv wk 2009

Leuk verhaal Smile

XL-Network's picture
XL-Network
Thanx...

Ik was er wel een tijdje mee bezig (ik schat meer dan 3 uur) om het allemaal te schrijven. De video's komen er ook nog aan (voor op in het weekend iig.). Dus blijf hangen Wink

jeanette's picture
jeanette (niet geverifieerd)
respect

Zo, jij hebt je best gedaan, je kunt wel een boek gaan schrijven. Wink Ben benieuwd naar de filmpjes. Als ze op je site staan zal ik niet vergeten te kijken Tongue