aug
8

Heb je daar een tekst voor?

Vorig jaar ben ik met de ligfiets naar Wuppertal gegaan. Dit jaar ben ik gewoon met de auto heengegaan. Elk jaar hebben we daar een weekje Bijbelstudie en dit jaar was het onderwerp "De wederkomst van Christus".

jul
2

"Aanvaring"

Wat begon als een avondje lekker roeien eindigde toch iets spannender dan van tevoren gedacht. Maar ik zal bij het begin beginnen. Ik ben al een paar weken bezig met het oefenen voor mijn skiff-2 examen (as. zondag heb ik 'm). Daarvoor hebben we elke donderdagavond een instructeur die langs de kant meefietst, zo ook vanavond. Op ongeveer 1/4 van de outing kwam er een motorbootje aan die behoorlijk hard voer. Op zich is dat niet zo erg, maar ze maken altijd van die grote golven. Meestal gaat het wel goed (gewoon parallel aan de golf gaan liggen), maar deze keer dus niet.

jun
29

Roetsend naar de Eemshaven

Zondag was het zover... ik zou de roeifiets van Richard Bruijn een middagje mogen lenen voor een wat langere proefrit. Rond 10 uur was ik in Winsum waar ik m'n eigen fiets eerst 'in de tuin' neer heb gezet. Na het overladen van wat spulletjes en het drinken van een glas drinken konden we (ik en de fiets) vertrekken. Van tevoren had ik de route alvast in m'n GPS gezet (zie link onder aan dit bericht), dus dat was een kwestie van een lijntje volgen. Op naar de Eemshaven!

jun
26

Het zonnetje schijnt...

Vanochtend om even voor 10 vertrokken naar onze roeiclub De Hunze voor onze wekelijkse outing. Sinds kort zijn we begonnen met het roeien in een gladde boot (de "Hans Imelman"). Normaliter roeien we richting Haren (langs de A28), maar vandaag zijn we richting het Winschoterdiep gegaan. Simpelweg omdat er minder bruggen zijn en onze coach ook stuurde (hij hoefde dus niet mee te fietsen). Voor de verandering zat ik niet op slag (lees: achter in de boot), maar op boeg (helemaal voorin). Zo kon ik ook eens zien wat er allemaal in de boot gebeurde, qua balans etc.

jun
20

Fongers Fietsparade

Vanmiddag vanaf 13:00 uur kwamen een heleboel oude Fongers fietsen vanuit Haren aan op de Vismarkt in Groningen. Momenteel loopt er een tentoonstelling (genaamd: "Fietsen met Fongers") over deze fietsen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Tot 14:00 uur waren er op de Vismarkt allemaal dingen te zien en te doen.

jun
15

Zwartewater Regatta

Afgelopen zondagochtend ben ik met onze coach en onze stuur afgereisd naar Zwolle om daar de Zwartewater Regatta te roeien, een 5 kilometer tijdrace over het Zwarte Water. Vorig jaar jaar zijn we met onze ploeg (genaamd Fier) ook al heen geweest alleen in een ander veld (toen HVC4*). Dit jaar hebben we het aantal riemen gehalveerd en zijn we met de Bommen Berend in het HVC4+ veld gestart. We waren lekker op tijd, dus na het afladen en opriggeren van de boot was het eerst tijd voor een kopje thee, wat eten en water.

jun
5

Lekker bezig

Sinds ik m'n Mango heb is het er bijna niet meer van gekomen om op m'n Nazca Fuego te rijden, tot vandaag. Aangezien hij bijna een half jaar in de schuur gestaan heeft was het eerst tijd voor een schoonmaakbeurt. Als eerste was de ketting aan de beurt en dat was nodig. Sommige schakels gingen heel zwaar of zaten zelfs vast. Van m'n vader had ik een busje bike cleaner / ontvetter gekregen en dat deed z'n werk goed. Na een paar uur schoonmaken en smeren was hij weer helemaal klaar (lekker bezig). Tijdens het schoonmaken heb ik ook even naar m'n achterderailleur gekeken.

jun
2

Weet hoe het zit

Een tijdje geleden hebben we van ons werk een 3-tal filmpjes gemaakt, maar toen mocht ik nog geen beelden online zetten. Vandaag is de nieuwe campagne van 'Weet hoe het zit' live gegaan en mag ik er dus naar linken. Hieronder vind je de 3 filmpjes en ook een 'behind the scenes' van het autoongeluk.

mei
28

Fietsje-feest

Via via kreeg ik op onze roeiclub te horen dat iemand heel er geïnteresseerd was in mijn fiets (de vlammende Mango). Blijkt dat het de eigenaren van Fietsje zijn en dat ze vandaag een 'Fietsje-bestaat-2-jaar' feestje hadden in de Aa-kerk in Groningen. In de kerk stonden heel veel verschillende fietsen, van bakfiets, mega-bakfiets, krat-fietsen, cargo-bikes, VANMOOF, BMX bikes, Drymer, bakfiets met leren fortuille tot ... vul zelf maar in.

mei
28

Eindelijk naar "Bloemendaal"

Net als vorig jaar en dat jaar ervoor heeft Liesje Lift ook dit jaar weer een liftwedstrijd georganiseerd. Van onze theatersportvereniging Ulteam gaan we met z'n allen naar een bepaalde bestemming. Dit jaar was de codenaam voor de bestemming "Bloemendaal". Vorige week donderdagavond was er van tevoren een liftborrel waar iedereen de lifters uit kan komen zwaaien. Klokslag middernacht wordt de echte bestemming bekend gemaakt en mag je vertrekken. Dit jaar gingen we met z'n allen naar Keulen liften.